El Somriure De Catanya Retrat Biografic De Jaume Miravitlles PDF

Descubre el libro de El Somriure De Catanya Retrat Biografic De Jaume Miravitlles con enmarchaporlobasico.es. Lea el PDF de El Somriure De Catanya Retrat Biografic De Jaume Miravitlles en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga El Somriure De Catanya Retrat Biografic De Jaume Miravitlles y otros libros de Mark Planellas-witzsch.
Enmarchaporlobasico.es El Somriure De Catanya Retrat Biografic De Jaume Miravitlles Image
FECHA
2010
TAMAÑO DEL ARCHIVO
5,60 MB
ISBN
9788493459086

DESCRIPCIÓN

L’empordanès Jaume Miravitlles i Navarra (1906-1988) va ser un dels polítics i escriptors més polifacètics del segle XX. Amic íntim de Salvador Dalí i d’altres il·lustres empordanesos, aviat va abraçar la causa separatista de Francesc Macià. La seva ideologia revolucionària el va fer conèixer presó i exili diverses vegades al llarg de la seva atzarosa i apassionada vida. Durant la guerra civil es va posar al davant del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, i és universalment reconegut com el creador del primer departament de propaganda modern. Contràriament al que això podria induir a pensar, Miravitlles no usà la imatge i la paraula per deformar els fets, sinò per il·lustrar i difondre moltes de les conquestes d l’ideari i l’obra republicana. Convençut i il·lusionat, hi vessà la seva personalitat oberta i bondadosa. I segurament, en mostrar-se tal com era, humanista i amable, no féu sinó reflectir el tarannà de la seva terra. En una ocasió André Malraux presentà Miravitlles a l’escriptor John dos Passos com “el somriure de Catalunya”, epítet que va plaure sobremanera el figuerenc i que al·ludia al seu caràcter jovial. No és cert que, a banda de totes les dificultats pròpies d’aquella primera meitat del segle XX, el projecte social, polític i cultural de Miravitlles i de molts de la seva lleva estava amarat d’aquest somrís? En commemoració del 20è aniversari del seu traspàs, per tal d’establir una anàlisi completa de la figura de Miravitlles, en què tampoc falta un examen a voltes més crític, ha vista la llum El somriure de Catalunya, un retrat biogràfic de Jaume Miravitlles
DESCARGAR LEER EN LINEA

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso.

El somriure de Catalunya : un retrat biogràfic de Jaume Mira editado por Dux Editorial No es necesario ningún dispositivo Kindle. Descárgate una de las apps de Kindle gratuitas para comenzar a leer libros Kindle en tu smartphone, tablet u ordenador.

LIBROS RELACIONADOS